Guvernul a aprobat în şedinţa de pe 27 februarie indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui cămin studenţesc la Universitatea Transilvania din Braşov, valoarea investiţiei fiind de 42 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al universităţii.

„Proiectul vizează realizarea unei construcţii cu regim de înălţime 2S+P+4E+5E retras+ 6E retras, compus din trei tronsoane cu funcţiunea de cămin studenţesc, care va totaliza 206 locuri de cazare (din care 2 sunt dedicate persoanelor cu dizabilităţi). De asemenea, căminul studenţesc va fi prevăzut şi cu 34 locuri de parcare (dintre care 3 pentru persoanele cu dizabilităţi) în subsolul clădirii. Fiecare cameră va avea o capacitate de cazare de 2 locuri şi va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier şi balcon pe toată lăţimea camerei de cazare. Totodată, fiecare etaj va fi prevăzut cu sală de lectură, spălătorie – uscătorie, sală de mese şi chicinetă”, precizează Universitatea Transilvania din Braşov.

Conform sursei citate, obiectivul va fi realizat prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei).

Valoarea estimată este de 42 de milioane de lei, iar durata de realizare este de 22 de luni (dintre care două luni vor fi dedicate activităţii de proiectare). „În perioada următoare, conform prevederilor legale, pentru obiectivul de investiţii vor fi demarate procedurile de achiziţie a lucrărilor de proiectare şi execuţie, durata exactă şi valoarea contractului urmând a fi stabilite după finalizarea acestor proceduri”, mai anunţă Universitatea Transilvania din Braşov. AGERPRES