ael_siveco.jpgTarile din aceasta parte a lumii aloca peste 30 de miliarde de dolari pentru educatie

Recent s-a incheiat in Dubai cea de-a doua editie a Formului „eLearning Excellence in the Middle East”, eveniment organizat sub inaltul patronaj al Seicului Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan, Ministrul Educatiei din Dubai. Forumul a reunit cei mai importanti experti, practicieni, cercetatori, furnizori de solutii educationale si factori de decizie implicati in proiecte de invatamant in zona Orientului Mijlociu.

Cu bugete ce depasesc 30 de miliarde de dolari si strategii fundamentate pe termen lung privind dezvoltarea sistemelor de invatamant, tarile din Orientul Mijlociu reprezinta o piata in plina expansiune. Pentru a aloca eficient bugetele importante destinate educatiei, tarile din Orientul Mijlociu isi selecteaza cu multa exigenta partenerii, in randul companiilor capabile sa implementeze si sa localizeze proiecte complexe destinate eficientizarii sistemelor nationale de invatamant.

SIVECO Romania a prezentat in cadrul evenimentului solutia de eLearning AeL si proiectele educationale dezvoltate in regiunea Orientului Mijlociu. Recunoscuta deja la nivel international ca un furnizor important de solutii de eLearning, SIVECO Romania a participat la dezvoltarea primului portal educational national din Emiratele Arabe Unite (EAU). La ora actuala peste 30.000 de elevi si studenti au acces la resursele educationale puse la dispozitie prin intermediul portalului. Proiectul a reprezentat pasii initiali pentru implementarea viziunii pe termen lung a Ministerului Educatiei privind transformarea sistemului de invatamant din Emiratele Arabe Unite.

„Recunoasterea internationala de care se bucura compania noastra i-a convins pe reprezentantii Ministerului Educatiei din Emiratele Arabe Unite de valoarea specialistilor din SIVECO Romania. Alaturi de partenerii nostri locali, implementam solutiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania in proiecte complexe ce inglobeaza mii de ore de munca si rezultate concrete in multe domenii de expertiza”, a declarat Otto Zelch, Line of Business Director in cadrul SIVECO Romania.

Urmand strategia nationala de dezvoltare a sistemului de invatamant din EAU, SIVECO Romania dezvolta in cadrul acestui proiect 2.000 de lectii interactive AeL in limba araba si engleza.

In cadrul workshop-urilor organizate la „eLearning Excellence in the Middle East” s-au discutat tendintele pietei educationale globale si regionale. Accentul s-a pus atat pe tehnologiile revolutionare, metodele moderne de pedagogie si management al sistemului educational cat si pe implicatiile sociale, psihologice si culturale relevante pentru dezvoltarea regiunii. In toate aceste domenii, specialistii romani au un cuvant de spus.