Competiţia naţională “Şcoala Europeană” a ajuns la a XIV-a ediţie

Unităţile de învăţământ preuniversitar care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, tineretului şi sportului se vor putea înscrie până pe 27 martie la cea de a XIV-a ediţie a competiţiei pentru obţinerea certificatului “Şcoală Europeană“.

Potrivit unei note publicate pe site-ul MEN, competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Odată obţinut, certificatul “Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

La cele 13 ediţii de până acum au participat 1.672 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 651 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul “Şcoală Europeană”.

Ediţia din 2017 are o încărcătură simbolică aparte. Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, 20 de ani de când unităţile de învăţământ din România participă la aceste programe europene, 10 ani (1 ianuarie 2007) de când România a aderat la Uniunea Europeană şi 60 de ani (25 martie 1957) de la semnarea Tratatului de la Roma prin care a fost instituită Comunitatea Economică Europeană (EEC)”, susţine sursa citată.

Pe baza rezultatelor obţinute la evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţia “Şcoala Europeană”, Ministerul Educaţiei Naţionale va stabili numărul de şcoli premiate şi va organiza festivitatea de decernare a certificatelor. AGERPRES