targ educational2.jpgComplexul Expo Arad Internaţional va găzdui, la sfârşitul acestei săptămâni, prima ediţie a Târgului intitulat ‘EDU2JOB’, un eveniment internaţional de educaţie şi locuri de muncă.

„Nu este doar un târg, ci mai mult decât atât. Este un eveniment generalist, care se adresează mai multor domenii de activitate. Participă angajatori de top din Arad, din ţară şi din străinătate, universităţi de elită, licee de renume, care vor pune la bătaie oportunităţi atractive pentru publicul vizitator”, a declarat miercuri, Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, principalul organizator al evenimentului.

La rândul său, Nicolae Pelegrinni, inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, partener în realizarea evenimentului, a completat spunând că este un eveniment complex, nu doar educaţional, ci şi social şi cultural. „Evenimentul include momente în care toată lumea are posibilitatea să îşi spună părerea, să dezbată, să expună idei”, a mai precizat prof. Nicolae Pellegrini.
La organizarea „EDU2JOB” au mai contribuit Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului, Compania de Transport Public, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. La această primă ediţie a Târgului „EDU2JOB”, care se desfăşoară vineri şi sâmbătă, participă 20 de facultăţi şi 30 de licee din Arad, din ţară şi din străinătate, care îşi vor prezenta oferta educaţională. Acestora li se alătură 30 de companii care pun la bătaie 20.500 de locuri de muncă, din care 18.000 sunt oferite de angajatori în străinătate, iar 2.500 în ţară.

Numeroşi consultanţi se vor afla la dispoziţia vizitatorilor pentru a le prezenta oferte internaţionale de locuri de muncă şi educaţie, dar şi tabere în peste 300 de locaţii europene. Pe lângă standurile expoziţionale, în cadrul EDU2JOB sunt organizate forumuri de prezentare, dar şi momente de entertainment, cu spectacole de muzică şi teatru. „Chiar şi pentru cei care nu îşi caută activ un loc de muncă, sau pentru cei care nu s-au hotărât ce studii să urmeze, participarea poate fi o buă ocazie pentru a înţelege evoluţia pieţei în acest moment”, a mai subliniat Gheorghe Seculici. AGERPRES