univ_buc_noua.jpgUniversitatea din Bucuresti a introdus o solutie Cisco de comunicatii unificate pentru a imbunatati comunicarea intre secretariatele facultatilor sale si pentru a reduce costurile cu comunicatiile, informeaza un comunicat de presa al institutiei de invatamant superior remis miercuri.

Solutia interconecteaza 20 de secretariate ale facultatilor din UB prin tunele criptate de VPN, iar implementarea ei s-a realizat in trei etape si a necesitat un upgrade al infrastructurii interne prin switchuri inteligente si instalarea de telefonie VoIP.

Solutia a fost implementata de Academia Cisco Credis in perioada octombrie – noiembrie 2009 si permite scaderea costurilor cu operatorii de voce si cresterea productivitatii angajatilor. Solutia aleasa a fost una centralizata, modulara si proiectata pentru a acoperi nevoile actuale, dar care se poate scala, cu eforturi financiare minime, pana la un numar dublu de sedii, arhitectura este optimizata pentru tipurile de trafic specific departamentelor de secretariat, oferind acces rapid la resursele necesare, designul centralizat permite un management usor si un control simplificat asupra modului in care se acceseaza reteaua interna si externa.

Potrivit sursei citate, conectarea s-a facut prin tunele criptate peste reteaua publica de internet, astfel incat programele si activitatile specifice acestor departamente se deruleaza in conditii de maxima siguranta si au fost reduse costurile cu operatorii de voce, cu mutarile, modificarile sau adaugirile de noi utilizatori in retea, costurile cu deschiderea de noi locatii, cu administrarea retelei, precum si costurile de cablare. Totodata, s-a urmarit cresterea veniturilor prin cresterea productivitatii angajatilor datorita accesului rapid la resurse, prin comunicarea eficienta cu ceilalti angajati datorita scaderii timpului de luare a deciziilor, mobilitatea fortei de munca si prin cresterea flexibilitatii sistemului pentru adaptarea rapida la cerinte noi.

Proiectul ofera posibilitatea instalarii unui sistem centralizat de semnal media, ce permite obtinerea unui nou canal de comunicare cu clientii care poate fi subinchiriat pentru o recuperare mai rapida a investitiei. Instalarea si o parte din configurari au fost realizate de Departamentul de Tehnologii al Universitatii din Bucuresti. Echipa, alcatuita din instructorii si studentii Academei Cisco – Credis din Bucuresti.

Academia Credis (http://cisco.credis.ro) este cea mai mare Academie Cisco din Europa si a doua la nivel mondial. Cu o experienta de 10 ani pe piata din Romania, Academia Credis are peste 5700 de cursanti instruiti. A fost desemnata ‘Best Local Academy of the Year’ in 2007, a primit distinctiile ‘Extraordinary Contributions’ pentru dezvoltarea programelor Cisco in Romania si ‘Premiul de Excelenta’ pentru intreaga actictivitate dedicata acestui domeniu.AGERPRES