Concluzia Forumului organizatiilor studentesti: Procesul Bologna este aplicat gresit

bologna_logo.jpgUniversitatile din Romania au aplicat eronat Procesul Bologna, este concluzia desprinsa de participantii la Forumul organizatiilor studentesti, desfasurat timp de cinci zile la Cluj-Napoca.
In opinia lui Dragos Costachescu, presedintele Organizatiei studentilor din Universitatea Babes-Bolyai, implementarea Procesului Bologna are multe lipsuri, generate de neintelegerea acestui sistem, iar pe de alta parte procesul nu a fost dus pana la capat, asa precum trebuia.

“Modul in care a fost implementat in universitatile noastre, nu Sistemul Bologna, in sine, este rau”, a spus Dragos Costachescu. Un punct de vedere asemanator a fost impartasit si de Bogdan Buta, presedintele Organizatiei studentilor din Universitatea Tehnica Cluj-Napoca. El a evidentiat, printre altele, ca “Procesul Bologna este axat pe un sistem complex de invatare, care are loc pe tot parcursul vietii”.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a organizat la Cluj-Napoca a patra editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania, tema reuniunii, abordata in discutii in plen si in ateliere de lucru, fiind “Implementarea Procesului Bologna in Romania”. La manifestare au participat peste 200 de reprezentanti ai studentilor din centrele universitare ale tarii.