examen titularizare.jpgPeste o mie de cărăşeni îşi vor disputa în luna iulie puţinele locuri scoase la concurs de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Numărul concurenţilor este de 20 de ori mai mare decât cel al posturilor disponibile în şcolile şi grădiniţele din judeţ.

Deşi salariile în învăţământ vor fi diminuate, nu vor mai fi acordate sporuri, iar naveta nu va mai fi decontată, numărul cărăşenilor care speră să prindă anul acesta un loc de titular este la fel de mare ca în 2009. Cu o zi înainte de expirarea termenului până la care pot fi depuse dosarele, la cele patru centre de titularizare din Caraş-Severin au fost înregistrate 1.100 de cereri.

Cea mai mare concurenţă se înregistrează pentru cele 17 posturi din învăţământul preşcolar şi primar, a precizat prof. Ioan Moatăr, preşedintele Centrului de titularizare. Posturile titularizabile sunt, însă, foarte puţine, în număr de 54 în întregul judeţ, dintre care 33 în mediul urban. Acestea sunt cu 50 la sută mai puţine decât anul trecut şi există chiar discipline, precum geografia şi istoria, pentru care nu există niciun post. Ceva mai bine stau lucrurile la catedrele de limbi moderne, unde sunt disponibile 12 posturi, dar şi limba română – şase posturi. Vineri este ultima zi în care mai pot fi depuse dosare pentru concursul de titularizare, care se va desfăşura în data de 14 iulie. AGERPRES