Liceenii din Capitală sunt invitaţi să participe la cea de a treia ediţie a concursului de cultură generală „Evrika”, prin care sunt testate cunoştinţele despre tradiţia, istoria, geografia, cultura, civilizaţia şi atracţiile Bucureştiului, a informat Primăria Capitalei. Concursul se va desfăşura în incinta Colegiului Naţional „Matei Basarab” pe 26 martie, între orele 10,00 – 16,00, iar câştigătorii vor fi premiaţi cu tabere şi excursii gratuite la mare sau la munte.

Participanţii vor fi repartizaţi în grupe de cel puţin zece elevi şi vor trebui să răspundă în mai puţin de trei minute la cinci întrebări despre Bucureşti. Până în prezent s-au înscris în concurs 270 de elevi. La ediţia din 2015 au participat o sută de elevi, iar primii şapte clasaţi au obţinut un sejur în Grecia, ceilalţi câştigători fiind premiaţi cu excursii la munte sau tabere la mare, în staţiunea Costineşti.

Concursul de cultură generală „Evrika” este o iniţiativă Proedus – Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti, realizată cu sprijinul Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Competiţia face parte din proiectul „Bucureşti – tradiţie, istorie şi elegantă” şi îşi propune să promoveze în rândul tinerilor valorile istorice şi culturale ale Capitalei. AGERPRES