scoala-zero-waste.jpgElevii din învăţământul primar şi gimnazial din toată ţara sunt invitaţi să se înscrie la concursul de educaţie ecologică „Şcoala Zero Waste”, până în prezent anunţându-şi participarea şcoli din 20 de judeţe şi din Bucureşti.

„Şcoala Zero Waste” este un concurs de educaţie ecologică şi colectare selectivă dedicat şcolilor, perioada de desfăşurare a competiţiei fiind 22 aprilie – 30 mai, premiile ridicându-se la peste 60.000 de lei, informează organizatorii, EcoStuff Romania. Marele premiu al concursului oferit şcolilor înscrise în concurs este reprezentat de o tablă interactivă, un videoproiector, un laptop şi o imprimantă multifuncţională oferite de partenerul proiectului, Continental Corporation.

„Ne bucurăm că putem sprijini şi anul acesta proiectul ‘Şcoala Zero Waste’, de această dată la nivel naţional. Este o iniţiativă foarte bună pentru a educa tinerii în legătură cu protecţia mediului înconjurător, iar compania noastră susţine formarea tinerilor şi acţiunile care duc la un mediu viitor curat şi sustenabil. Le dorim succes tuturor şcolilor care se vor înscrie, dar şi elevilor ambiţioşi în cursa pentru premiile extrem de atractive şi folositoare”, a declarat prof. dr. Christian von Albrichsfeld, director general Continental Automotive Romania, citat în comunicat.

Vor exista de asemenea premii şi pentru cei mai silitori elevi aceştia putând câştiga un laptop, o bicicletă, un aparat foto sau unul dintre cele 400 de alte mici premii şi recompense. Vor fi acordate şi câte două menţiuni pentru cei mai harnici şi implicaţi elevi din fiecare judeţ participant. În plus, profesorii coordonatori ai primelor trei şcoli câştigătoare vor primi câte o tabletă. Detalii despre procedura de înscriere în concurs pot fi găsite la adresa www.EcoStuff.ro. AGERPRES