computere.jpgElevii din invatamantul primar, gimnazial si liceal se pot inscrie, incepand de joi, la concursul anual de Matematica „Viitori olimpici”, ce se va desfasura prin intermediul site-ului www.viitoriolimpici.ro.

Competitia are scopul de a pregati gratuit cat mai multi elevi, in vederea participarii la Olimpiada nationala de Matematica. Site-ul ofera, de asemenea, informatii utile si materiale interesante precum articole, profile, sfatul psihologului. Proiectul a fost creat la initiativa SSMR Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) si INTUITEXT, divizia de software educational a Softwin.

„Am creat acest proiect din dorinta de a atrage cat mai multi elevi spre Olimpiada de Matematica si de a le oferi tuturor copiilor posibilitatea sa aprofundeze si sa exerseze gratuit notiuni matematice ce permit atingerea unor grade ridicate de performanta”, a declarat profesorul Radu Gologan, presedintele SSMR, coodornator al lotului olimpic national de matematica.


Competitia se desfasoara pe parcursul a 13 etape online (la fiecare 2 saptamani), plus o etapa finala, ce va avea loc in cadrul unei tabere organizate in acest sens. In cadrul fiecarei etape vor fi publicate, pentru fiecare clasa, materiale de studiu care trateaza teme din programa de olimpiada, teste de evaluare cu corectare automata de tip grila, trei probleme deschise pentru fiecare clasa si o problema a etapei. Colaborarea SSMR – Intuitext s-a materializat si in trecut, prin salvarea si digitizarea intregii colectii de-alungul a 114 ani a „Gazetei Matematice”. AGERPRES