Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog (CPECA) Hunedoara a lansat un concurs de proiecte dedicat elevilor de gimnaziu şi de liceu, prin care aceştia sunt invitaţi să-şi folosească talentul artistic sau sportiv în realizarea unor acţiuni prin care tinerii să conştientizeze pericolul consumului de droguri, a informat CPECA Hunedoara.

Concursul este intitulat „Mesajul meu antidrog” şi este structurat pe mai multe secţiuni, cum sunt cele de eseu literar, arte vizuale – grafică, desen şi fotografie, film de scurt metraj, spot şi competiţii sportive la nivel judeţean.

Concursul se află la ediţia a XIV-a. În anii precedenţi, tinerii din judeţul Hunedoara au avut proiecte interesante, cele mai multe fiind depuse la secţiunile de eseu, film şi spot video„, a declarat coordonatorul CPECA Hunedoara, Adriana Almăşan-Jude.

Lucrările propuse să intre în concurs vor fi transmise pe adresa de e-mail a CPECA Hunedoara cpeca.hunedoara@ana.gov.ro sau pot fi depuse direct la sediul instituţiei din Deva, până pe data de 5 mai. Câştigătorii se vor întrece apoi în faza naţională a concursului.

Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe, tematică şi dimensiuni, promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Proiectul este derulat de Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu inspectoratele şcolare şi direcţiile judeţene de tineret şi sport, organizaţiile neguvernamentale şi autorităţile locale. AGERPRES