Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea a scos la concurs posturile de directori din 56 de unitati de invatamant cu personalitate juridica.

Inspectorul general Corneliu Chistruga a declarat ca acest concurs va avea loc in perioada 24 noiembrie – 10 decembrie, dosarele candidatilor putand fi primite pana pe data de 14 noiembrie.

„Ma gandesc ca nu avem personal didactic suficient care poate candida pentru un post de director. Avem acum cadre didactice care conduc unitatile de invatamant cu delegatie, dar care nu vor putea sustine concursul pentru ca fie nu au gradele didactice necesare, fie nu au studiile necesare. Vom avea probleme, dar eu sper ca acestea sa fie la cat mai putine scoli si sa le gestionam cat mai bine”, a declarat Chistruga.

El a mai spus ca posturile de directori adjuncti si posturile de directori ai scolilor conexe si ai gradinitelor vor fi scoase la concurs, cel mai probabil, in primul semestru al anului viitor. Amintim ca, potrivit datelor oficiale, din cei 92 de directori de unitati scolare din judetul Tulcea doar 21 sunt numiti prin concurs.