Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași organizează concursul „Identificare și atestare de produse tradiționale din Moldova”, în perioada 1 februarie – 24 martie, concurs aflat la prima ediție.

Evenimentul își propune promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare românești realizate după rețete tradiționale. În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime mică și media din Moldova.

Concursul este dedicat elevilor și studenților din zona de nord-est a țării, care pot participa individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic și care trebuie sa realizeze un produs tradițional.

Totodată, organizatorii urmăresc, prin intermediul acestei competiții, să promoveze o alimentație sănătoasă în rândul tinerilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare românești.

Participarea este gratuită, elevii și studenții înscriși trebuie să respecte prevederile din Regulamentul oficial al concursului. Înscrierea se face prin completarea cererii de concurs și a dosarului produsului și transmiterea acestora până la data de 15 martie 2018.

La finalul concursului, toți participanții vor fi premiați, iar câștigătorii vor fi recompensați cu premii speciale, diplome și consiliere tehnică pentru atestarea oficială a produsului.