concurs.jpgŞcolile şi liceele din România, cu elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, pot participa alături de şcoli din alte 14 ţări din Europa la cea de-a cincea ediţie a unui concurs de proiecte dezvoltate în parteneriat de şcolile din regiune.

Potrivit unui comunicat de presă al Fundaţiei Erste, propunerile de proiecte pentru concursul organizat de către Academia Şcolilor din Europa Centrală pot fi trimise până la 30 aprilie, iar după această dată, un juriu internaţional va evalua şi selecta cele mai bune proiecte, care vor fi înscrise în ediţia din 2011/2012 şi vor fi premiate cu o bursă.

Pe parcursul etapei de implementare vor avea loc întâlniri internaţionale între delegaţii ale şcolilor partenere, în cadrul cărora participanţii vor primi sprijin suplimentar pentru dezvoltarea proiectelor. La concurs vor participa şcoli din Albania, Austria, Bosnia şi Hertegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia. Iniţiativa este susţinută de ministerele Educaţiei din toate ţările participante.


La ediţiile precendente desfăşurate până în prezent au luat parte aproximativ 16.000 elevi şi 2.000 profesori. Pentru a ajuta şcolile să-şi găsească „partenerul ideal” de proiect, în conformitate cu interesele şi cerinţele comune, organizatorii pun la dispoziţie un motor de căutare online (www.aces.or.at.). AGERPRES