youthbank.jpgYouthBank invita liceenii clujeni sa participe la un concurs de proiecte dotat cu premii in valoare de 30.000 de lei.

Pana in 13 martie, elevii constituiti in echipe formate din minimum trei persoane trebuie sa elaboreze proiecte in domenii precum sport, arta, ecologie, sanatate sau muzica, menite sa aduca un beneficiu comunitatii. Suma solicitata nu trebuie sa depaseasca 3.000 de lei pentru un proiect, iar perioada de implementare a acestuia va fi de doua luni (aprilie-mai 2009).

Fiecare echipa concurenta trebuie sa colaboreze cu o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie), pentru a asigura evidenta contabila si financiara a proiectului. Echipele de tineri pot trimite proiectele la adresa youthbank@fundatiacomunitaracluj.ro, pana la data de 13 martie. Proiectul va fi redactat pe un formular tip, care poate fi gasit, impreuna cu ghidul de finantare a concursului, pe site-ul www.youthbank.ro.

YouthBank este un program de finantare destinat liceenilor din Cluj-Napoca prin care este incurajata responsabilizarea, initiativa civica si dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora. Liceenii sunt incurajati sa initieze si sa implementeze proiecte prin care sa raspunda nevoilor pe care ei le identifica in comunitatea din care fac parte. Totodata, li se ofera cadrul pentru dezvoltare personala si pentru dobandirea abilitatilor de lider, comunicare si management financiar.

Adina Cristea, coordonator program YouthBank, spune ca mizeaza pe initiativa si creativitatea tinerilor, care au surprins de fiecare data prin ideile de proiect pe care le-au propus. „Fie ca a fost vorba de proiecte sociale sau culturale, de evenimente sportive sau care adunau in jurul lor comunitatea scolii de provenienta, echipele de liceeni au stiut sa isi puna in valoare abilitatile, pentru a aduce o schimbare in jurul lor si pentru a imbunatati comunitatea din care fac parte”, declara Adina Cristea.

YouthBank Cluj, program implementat de Fundatia Comunitara Cluj, in parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale, se afla, in acest an, la cea de-a treia editie. Administrat de un grup de tineri cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani, programul urmareste constituirea, promovarea si administrarea unui fond special, destinat proiectelor derulate de liceeni pentru dezvoltarea comunitatii locale. Fundatia Comunitara Cluj este unul dintre primele organisme de acest gen din Romania si se numara printre cele 1.400 de fundatii de profil active in peste 50 de tari de pe toate continentele.