Concurs de proiecte studenţeşti finanţat de Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava

univ_suceava.jpgCasa de Cultură a Studenţilor (CCS) din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a lansat o competiţie de proiecte studenţeşti, pentru care se vor aloca anul viitor 250 000 lei, a declarat rectorul USV prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Proiectele câştigătoare vor primi alocări de maxim 25 000 lei şi se estimează finanţarea a 10 – 15 astfel de proiecte promovate de studenţi sau asociaţii studenţeşti din cadrul instituţiei academice.
Rectorul USV a spus că proiectele pot viza teme culturale, artistice sau sportive, precizând că aplicanţii pot propune organizarea de concursuri, concerte, festivaluri, campanii de informare, campanii de conştientizare, cursuri, întâlniri, dezbateri, activităţi sportive etc.

”Proiectele vor fi finanţate până la o limită de 25 000 de lei, astfel că estimăm că vom finanţa 10-15 proiecte în 2016. Această competiţie le va da prilejul studenţilor noştri să înveţe să scrie un proiect, să le implementeze, să caute sponsori”, a spus Popa, adăugând că deja sunt studenţi care s-au arătat interesaţi să promoveze astfel de proiecte.

Totodată, directorul CCS, Valentin Ianoş, a spus că acest gen de competiţie are în vedere creşterea numărului de studenţi implicaţi în diverse activităţi de voluntariat şi educaţionale, facilitarea accesului la manifestări cultural-artistice şi sociale pentru toţi studenţii suceveni, dar şi publicului larg, dezvoltarea creativităţii studenţilor şi promovarea tinerelor talente studenţeşti.
Proiectele se pot depune până pe 22 ianuarie 2016, urmând să fie evaluate de o comisie alcătuită din reprezentanţi CCS, ce va avea în vedere originalitatea proiectului, impactul asupra studenţilor, modul de prezentare, echipa şi includerea unor schiţe pentru promovare, precum afişe, flyere, broşuri etc). AGERPRES