Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași, prin compartimentul American Corner, anunță lansarea concursului EnvironACT, având drept scop implicarea elevilor şi profesorilor în observarea directă şi conştientizarea problemelor de mediu. Concursul se adresează elevilor ieşeni din ciclul gimnazial şi liceal şi se doreşte a fi o competiţie deschisă pentru stimularea creativităţii, a spiritului de echipă şi a asumării responsabilităţilor pentru o mai bună protejare a mediului înconjurător.

Aflată la a doua ediție, Campania EnvronACT organizată de American Corner Iași este prilejuită de zilele Earth Day – Ziua Pământului (22 aprilie) și Arbor Day – Ziua Arborilor (25 aprilie). Printre secțiunile concursului se numără: imnul campaniei, postere cu mesaje ecologice, sloganuri dar și confecționarea de obiecte din materiale reciclabile. Imnul, posterele și sloganurile trebuie să fie în limba engleză și pot fi trimise electronic, la adresa americancorneriasi@gmail.com. Obiectele din materiale reciclabile vor fi aduse la sediul Bibliotecii Judeţene Gh. Asachi Iaşi, Compartimentul American Corner.

Data limită de trimitere a lucrărilor este 11 aprilie 2014. Premiile, constând în cărți și obiecte inscripționate cu logo-ul campaniei, vor fi acordate lucrărilor care vor remarca prin originalitate, inventivitate şi impactul mesajului.