usamvis_gastro.jpgÎnainte să înceapă toate grijile examenelor din sesiune, studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi au fost invitaţi să îşi etaleze calităţile de bucătari sau bucătărese, în faţa unui juriu, la prima ediţie a “Seminarului de gătit – în C3 mănânci ce vrei!”

Concursul de “bucătărit”, cel mai recent plan al studenţilor pentru alungarea monotoniei, a avut loc sâmbătă, în C3 unul din cele patru cămine ale Universităţii Agronomice. Idea aparţine tinerilor din “Clubul de Zootehnie” din cadrul Ligii Studenţilor USAMV Iaşi care au pus la punct toate detaliile organizatorice.

“Foarte multe persoane au impresia că studenţii ştiu să gătească doar cartofi prăjiţi şi ouă. Ideea organizării acestui seminar de gătit ne-a venit după ce am văzut că mulţi dintre colegii noştri se pricep să gătească adevarate delicatese. Astfel, ne-am mobilizat, am căutat sponsori, am dat sfoară în ţară şi când am văzut ce a ieşit ne-am bucurat foarte mult”, a povestit Otilia Vichiriuc, studentă în anul III în cadrul Facultăţii de Zootehnie.

În competiţie s-au înscris şapte studenţi care au fost ajutaţi de câte un coleg. După o oră de gătit, juriul alcătuit dintr-un profesor, un student şi un reprezentant al sponsorilor, a desemnat câştigătorii celor trei categorii “Student Chef” – Georgiana Căpăţână, “Chef de Cusine” – Marian Hriţcu şi “Chef de Partie” – Alina Pricopie. Premiile consistente acordate câştigătorilor şi celorlalţi participanţi, distracţia şi audienţa mare în rândul studenţilor i-au determinat pe tineri să se gândească deja la organizarea celei de a doua ediţie a “Seminarului de gătit”, într-un viitor cât mai apropiat.