Brăila va găzdui concursul interjudeţean de matematică ”Olimpiada Satelor din Sud-Est’‘, eveniment programat pe 1 aprilie, la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Concursul face parte din proiectul iniţiat de ISJ Brăila, care se desfăşoară în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) – filiala Brăila şi inspectoratele şcolare din judeţele Tulcea, Vrancea, Ialomiţa şi Galaţi.

Competiţia se adresează elevilor din clasele III-VIII din mediul rural şi are scopul de a oferi şanse egale acestor şcolari şi atragerea lor în competiţiile de profil din ţară.

Evenimentul se află la a noua ediţie, iar coordonatorul proiectului este prof. Cătălin Stănică, inspector şcolar în cadrul ISJ Brăila şi preşedintele SSMR – filiala Brăila.

Olimpiada s-a deschis la sfârşitul săptămânii trecute cu faza locală organizată în fiecare unitate şcolară din mediul rural din judeţele Brăila, Tulcea, Vrancea, Ialomiţa şi Galaţi, subiectele fiind realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila. AGERPRES