Concurs interuniversitar de mecanică şi mecatronică la Universitatea Politehnica

Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti va organiza în zilele de 27 şi 28 aprilie cea de-a a IV-a ediţie a concursului interuniversitar “Să cunoaştem mecatronica şi robotica”.

Potrivit unui comunicat de presă al UPB, la eveniment vor participa echipe de studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Piteşti, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi Universitatea ‘Politehnica’ din Bucureşti.

Concursul va consta într-o probă practică care se desfăşoară pe platforme mecatronice. Proba constă în asamblarea, reglarea structurilor mecanice şi electrice, precum şi în concepţia şi realizarea unui program de lucru conform sarcinilor primite.

Juriul va puncta rapiditatea şi corectitudinea îndeplinirii sarcinilor de lucru. Sistemul mecatronic realizat va fi condus cu un automat programabil, iar limbajul de programare va fi unul dintre cele folosite în mod curent în mediul industrial.

Premiul I va fi de 500 euro, premiul II 300 euro, şi 150 euro premiul III. Studenţii care vor participa la competiţie au şansa de a se instrui în domeniul sistemelor mecatronice şi învaţă să lucreze în mod eficient în echipă. AGERPRES