ionmincu_tgjiu (1).jpgPe 19 martie, la Colegiul Tehnic”Ion Mincu” din Tg-Jiu s-a desfășurat a doua ediție a Concursului Național de Creație Tehnică și Decorativă al elevilor, sub egida MECTS și Academiei de Științe Tehnice din România.

Organizat cu sprijinul Asociației Române pentru Tehnologii Echipamente și Mecanizare în Construcții (AROTEM) – București, concursul a avut o secțiune tehnică (machete, montaje, exponate, lucrări practice diverse, panoplii, prototipuri) și o secțiune cuprinzând creații artistice (tablouri, lucrări de grafică, pictură, icoane, colaje, design vestimentar etc.).

Elevii participanți au prezentat un număr de 73 lucrări. Cei mai mulți au provenit din județul Gorj și județele limitrofe. Au fost prezenți și elevi din alte județe: Timiș, Prahova, Arad, Satu Mare, Vaslui. În mijlocul elevilor și profesorilor participanți s-au aflat profesorii universitari Ioan Bărdescu – reprezentant AROTEM și Gheorghe Mladin de la Universitatea Tehnică de Construcții București.

La festivitatea de deschidere a lucrărilor concursului au participat autoritățile locale și reprezentanții mass-media de la nivel local. Concursul s-a încheiat cu premierea elevilor. Un număr de 20 elevi au primit diplome și premii în bani din partea AROTEM -București.