In perioada 23-25 mai s-a desfasurat la Onesti Concursul de fizica „Stefan Procopiu”, al elevilor romani de pretutindeni – faza nationala – editia a XIV-a, initiat in urma cu 12 ani de Cercul profesorilor de fizica din Iasi „Stefan Procopiu” si Asociatiunea pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman ASTRA Iasi.
Dupa cum a declarat profesorul Mariana Tutunea, de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti, Director General Executiv al concursului, au participat 173 elevi din 12 judete ale tarii si 12 elevi din Republica Moldova. Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni – teoretica, tehnic si economic – si a constat in doua probe: o proba scrisa si una de operare pe calculator. La festivitatea care a avut loc pe 25 mai au fost premiati 80 elevi (30 premii I); s-au mai oferit premii speciale pentru: cel mai mare punctaj obtinut la proba scrisa, cel mai mare punctal obtinut la proba de operare pe calculator, Diploma „Moisil” – oferita de Asociatiunea pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman ASTRA Iasi si patru premii speciale oferite de Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi.

Desfasurarea concursului a fost posibila datorita efortului profesorilor de fizica din cele doua scoli organizatoare, Colegiul National „Dimitrie Cantemir” si Colegiul Tehnic „Petru Poni” Onesti, dar si datorita dorintei elevilor de a participa la acest concurs, precum si a unor sponsori care apreciaza inteligenta tinerilor: MIDANNE CONSTRUCT Onesti, NESS Romania, UMSOFT Onesti.