Prima editie a Concursului national de creatie literara online „Marin Preda” a fost lansata de Inspectoratul Scolar Teleorman pentru elevi din invatamantul liceal, clasele IX-XII.
Purtatorul de cuvant al inspectoratului, Luminita Pintur, a declarat ca acest concurs reprezinta un proiect aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului cu scopul de a se valorifica potentialul imaginativ si creator al liceenilor.

Elevii vor redacta cate o povestire/nuvela sau doua schite, tematica fiind libera. Inscrierea participantilor si expedierea lucrarilor se face pe adresa isjteleo@yahoo.com, in perioada 13-21 mai.

Evaluarea creatiilor si stabilirea laureatilor acestei prime editii a concursului de literatura sunt prevazute pentru perioada 26-28 mai, la Alexandria, o serie de premii urmand sa se acorde, in final, celor mai talentati elevi din licee si colegii.

In judetul Teleorman, pana in urma cu cativa ani, s-a organizat, prin institutiile culturale, Concursul national de proza scurta „Marin Preda”, care a fost intrerupt pentru ca au mai putut fi asigurate sursele financiare necesare.