Şcoala Populară de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în data de 12 iunie 2010, cea de-a IV-a ediţie a concursului naţional de muzică uşoară românească şi folk, ”Tinereţe pe portativ”, eveniment care are drept scop afirmarea, promovarea şi stimularea valorilor autentice în lumea acestor genuri muzicale, precum şi readucerea în atenţia interpreţilor a unora din cele mai valoroase creaţii ale compozitorilor noştri.

După desfăşurarea primelor ediţii din anii 1985, 1991 şi 2009, comunitatea culturală clujeană reprezentată şi de Şcoala Populară de Arte ”Tudor Jarda”, a considerat necesară continuarea şi în acest an a unui asemenea concurs, într-un oraş cu o mare tradiţie culturală şi artistică. Evenimentul este deschis tinerilor interpreţi cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, înscrişi la una din Şcolile Populare de Arte din ţară.

Concursul va începe la ora 13.30, la sediul Şcolii Populare de Arte ”Tudor Jarda”, de pe str. Fabricii de Zahăr, nr. 51, Sala Şantier şi se va desfăşura după următorul program:

– orele 13.30 – 15.00 – Concurs folk

– orele 16.00 – 19.00 – Concurs de muzică uşoară

– orele 19.00 – 20.00 – Recitaluri ale cursanţilor Şcolii de Arte Cluj

– ora 20.00 – Premierea câştigătorilor


Repertoriul obligatoriu de concurs cuprinde două piese:

1. Secţiunea muzică uşoară

– o piesă din repertoriul tradiţional al muzicii uşoare româneşti

– o piesă la alegerea candidatului din repertoriul românesc sau internaţional


2. Secţiunea folk

– o piesă folk din repertoriul românesc

– o piesă la alegere din repertoriu românesc, internaţional sau o compoziţie proprie


La acest eveniment vor participa cursanţi de la mai multe şcoli de arte din ţară: Alexandria, Baia-Mare, Craiova, Oradea, Piteşti, Reşiţa, Satu-Mare, Cluj-Napoca. Intrarea spectatorilor este LIBERA.