Concurs national de proiecte pentru consiliile elevilor, la Sulina

Sulina gazduieste, incepand de pe 4 iunie, faza finala a celei de-a VIII-a editii a Concursului national de proiecte pentru consiliile elevilor “Parteneriat Educational, Prezent si Perspective”.
La concurs participa 50 de elevi, presedinti ai consiliilor elevilor din fiecare judet, cu proiecte care ilustreaza activitatea in domeniul parteneriatelor din judetele reprezentate, cele mai bune din ele urmand sa fie premiate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT).

“Pe parcursul editiilor anterioare au fost realizate mai multe schimburi de experienta, in sensul ca elevii si cadrele didactice au lucrat pe ateliere, invatand sa faca proiecte pe mediu, pe sanatate, pe cetatenie democrata si pe culturalitate, initiativa organizarii unui eveniment national dedicat parteneriatului in educatie apartinand scolii tulcene”, a declarat inspectorul general al ISJ, Mihai Stroe.

Din 2001 pana in prezent, in seria manifestarilor dedicate acestui concurs au fost publicate doua ghiduri metodologice cu proiecte in parteneriat si produs un DVD cu proiectele care au obtinut finantare din partea MECT.

Concursul national de proiecte pentru consiliile elevilor “Parteneriat Educational, Prezent si Perspective” se va incheia pe 8 iunie, la Sulina urmand sa se desfasoare si o intalnire a inspectorilor educativi din tara cu reprezentantii MECT.