Formarea elevilor cu o conştiinţă şi o conduită ecologică devine o cerinţă deosebit de importantă pentru orice demers educativ şcolar şi extraşcolar. Educaţia ecologică este menită să facă faţă problemelor de mediu cu care ne confruntăm în prezent, dar şi pentru rezolvarea problemelor viitoare. Educaţia ecologică este de fapt o educaţie pentru viaţă. Declinul ecosistemelor reprezintă motivul pentru care anul 2010 a fost declarat Anul Internațional al Biodiversității, iar anul 2011 Anul Internațional al Pădurii ceea ce a determinat ca activitatea acestui concurs să fie legată de aceste aspecte și să se desfășoare pe întreg anul școlar. Activitățile proiectului se vor desfășura pe baza următoarelor evenimente din calendarul ecologic: 15 Martie – 15 Aprilie Luna Pădurii 22 Aprilie Ziua Pământului 10 Mai Ziua Păsărilor și Arborilor 22 Mai Ziua Mondială a Diversității Biologice 05 Iunie Ziua Mondială a Mediului

Colegiul Tehnic Buzau lanseaza ce-a de a 4-a editie a Concursului National de protectie a mediului „Impreuna putem schimba lumea” care se va desfasura dupa cum urmeaza:

1. Înscrierea participanților

Înscrierile se vor face prin e-mail la adresa – concursmediu@yahoo.com sau magda_coman@yahoo.com prin trimiterea formularului de inscriere până la data de 25 februarie 2011

2. Trimiterea lucrărilor

Lucrările vor fi transmise astfel:

1. Prezentarea în format text a cadrelor didactice referitoare la Conservarea biodiversității se va trimite până la data de 25 martie 2011 prin format electronic la adresa – concursmediu@yahoo.com sau magda_coman@yahoo.com.

2. Mărțișoarele și felicitările pentru activtatea Eco-mărțișor se vor trimite prin poştă (Colegiul Tehnic, Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău, cod 120224) până la data de 25 februarie 2011.

3. Referatele cu tema Pădurea – fereastră deschisă spre viață se vor trimite on-line până la data de 15 martie 2011 la adresa – concursmediu@yahoo.com sau magda_coman@yahoo.com.

4. Lucrările elevilor pentru activtatea Pădurea și miracolele ei se vor trimite până la data de 30 aprilie 2011, astfel:

– creațiile literare și jurnalele de călătorie (articole jurnalistice) se pot trimite prin e-mail la adresa – concursmediu@yahoo.com sau magda_coman@yahoo.com

– creațiile artistice se vor trimite prin poştă (Colegiul Tehnic, Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău, cod 120224), deoarece ele vor constitui și materiale pentru organizarea unei expoziții la Biblioteca Județeană Buzău la data de 23 mai 2011 cu ocazia Zilei Internaționale a Diversității Biologice, respectiv 22 mai.

Pentru fiecare secțiune se vor acorda premii şi menţiuni.

Lucrările premiate ale elevilor vor fi publicate în numărul 4 al revistei “Foaia verde”, iar lucrările cadrelor didactice vor fi publicate în volumul Conservarea biodiversității.

5. Pentru participarea la Eco-paradă a modei se vor trimite înscrieri până la data de 15 mai 2011.

Taxa de participare este de 30 RON și se va trimite prin mandat poștal la adresa: Magdalena Coman, Str. Armoniei, nr. 5, Buzău, cod 120036. Elevii nu plătesc taxă. Taxa se va plăti de către cei care doresc să participe cu lucrări în scopul realizării volumului „Conservarea biodiversității” sau care vor să achiziționeze nr. 4 al revistei „Foaia verde”. Cadrele didactice participante vor primi diplomele, revista „Foaia verde” și volumul „Conservarea biodiversității” până la data de 30 iulie 2011.

Relaţii suplimentare se pot obţine de la profesorii organizatori, respectiv: prof. Magdalena Coman magda_coman@yahoo.com, Moise Daniela, medianu_daniela@yahoo.com, Rîmniceanu Adriana, adriarim@yahoo.com.