Scoala Mihail Sadoveanu Baia Mare va invita sa luati parte la Concursul National „Mai aproape de literatura…Mai aproape de noi…”, scopul acestui concurs fiind dezvoltarea sentimentului de respect pentru cultura si traditiile altor popoare prin stabilirea unor legături culturale de durata. El se adreseaza elevilor din clasele I-VIII din toate scolile din tara. Sesiuni : – Creatie literara, Prezentare Power Point, Fotografie

Tematica pentru creatiile literare – Buna convietuire, Traind printre altii, Unitate in diversitate, Prieteni sau dusmani, Simtim la fel chiar daca suntem diferiti. (Sau orice tema la alegere legata de tema proiectului.)

Pentru prezentarile Power Point si fotografie : -Traditii si obiceiuri ale minoritatilor nationale


Creatiile literare vor fi scrise cu diacritice. Redactarea lucrarilor se va face pe format A4, pe o singura parte, la un rand cu margini egale de 20 mm, titlul se va scrie cu majuscule Times New Roman (Bold) . Centrat la 2 randuri de titlu se va scrie numele si prenumele elevului, clasa, sectiunea, numele si prenumele cadrului didactic coordonator, scoala, localitate , judet.


Fotografiile sa aiba dimensiunile 10×15, sa aiba un titlu explicit si sa fie insotite de o scurta descriere a evenimentului prezentat. Pe foaia pe care se face descrierea fotografiei sa se scrie numele si prenumele elevului, clasa, numele si prenumele cadrului didactic coordonator, scoala, localitate , judet.


Prezentarile Power Point sa fie cat mai sugestive , sa aiba format A4, iar la sfarsit sa se treaca numele si prenumele elevului, clasa, numele si prenumele cadrului didactic coordonator, scoala, localitate , judet. Ele vor fi imprimate pe CD.

Trimiterea lucrarilor se va face pana la data de 10.05.2011 (data postei) pe adresa Prof. Bretan Ildico, Bd-ul Decebal, bl.8A, sc.A, et.2, Ap.9, cod postal 430011, localitatea Baia Mare, judet Maramures.


Lucrarile vor fi expuse in perioada 14-21 mai 2011 in incinta Bibliotecii Judetene Petre Dulfu Baia Mare, iar jurizarea lor se va face in cadrul unei conferinte de catre organizatori si profesori specialisti.


Se vor acorda premiile I,II,III si mentiuni pentru fiecare sectiune, diplome de participare pentru fiecare elev si coordonator. Diplomele vor fi trimise pana la data de 15.iunie 2011.
Creatiile premiate vor fi publicate in revista scolii REVISTA NOASTRA si vor fi accesibile pe site-ul www.mansio.ro la rubrica noutati.


Inscrierea in concurs se face prin completarea formularului de inscriere si trimiterea lui impreuna cu lucrarile. acordul de parteneriat in dublu exemplar, taxa de participare 9 ron si un plic A4 autoadresat si timbrat corespunzator.


Persoane de contact: Ildico Bretan ildi_bretan@yahoo.com; Delia Kollat deliakollat@yahoo.com; Ioana Hochia mansio_ong@yahoo.com.