univ nicolae titulescu.jpgUniversitatea „Nicolae Titulescu” va gazdui, in perioada 8-10 decembrie, a doua editie a concursului interuniversitar de drept umanitar si dreptul refugiatilor „Nicolae Titulescu” la care vor participa noua institutii de invatamant superior.

Universitatea Bucuresti, Universitatea „Titu Maiorescu” Bucuresti, Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, Universitatea „Transilvania” din Brasov, Universitatea din Pitesti, Academia Fortelor Navale „Mircea cel Batran”, Academia Fortelor Terestre Sibiu si Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti.

Concursul, o initiativa a Centrului de Studii de Drept Umanitar al Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, este organizat in parteneriat cu Agentia Organizatiei Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) Reprezentanta in Romania, Crucea Rosie Romana, Comisia Nationala de Drept Umanitar si Centrul de Drept Umanitar al Armatei Romane.


Cele 12 echipe din noua universitati, formate din cate trei studenti si un cadru didactic coordonator, vor participa la probe tematice pe parcursul a trei zile. In finala care va avea loc pe 10 decembrie, cele mai bine pregatite echipe isi vor disputa premiul cel mare „Bene Merenti”.


Se vor mai acorda premiul „Nicolae Titulescu” pentru cel mai bun orator si premiul „Vox Populi” pentru echipa care demonstreaza cea mai mare coeziune intre membri, precum si capacitatea de a socializa cu ceilalti concurenti. Juriul competitiei va fi format din specialisti in domeniul dreptului umanitar si al dreptului refugiatilor de la Centrul de Drept International Umanitar al Armatei, UNHCR, Crucea Rosie Romana, precum si experti independenti in acest domeniu. Concursul beneficiaza de sprijinul organizatoric si financiar al Societatii Civile de Avocati Cunescu, Balaciu, Asociatii, care va acorda anul acesta bursa „Constantin Cunescu”.


„Concursul va testa in spirit competitiv si printr-o noua abordare, cunostintele acumulate in domeniul dreptului umanitar si al dreptului refugiatilor, fiind jurizat de specialisti in materie. Consideram ca cea de-a doua editie a concursului va continua traditia academica nationala initiata in 2008. Avem convingerea ca participarea studentilor la aceasta manifestare poate fi o rampa de lansare intr-o cariera de exceptie”, a declarat coordonatoarea proiectului, lect. univ. dr. Beatrice Onica Jarka. AGERPRES