Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) organizează, pe 11 mai, Concursul Studenţesc Interactive Digital Media Student Contest, care îşi propune să stimuleze creativitatea şi spiritul de competiţie în domeniul multimedia.

Concursul se adresează studenţilor de nivel licenţă, master şi doctorat de la universităţi din România şi din străinătate, în cadrul căruia tinerii vor avea ocazia să îşi prezinte cele mai interesante proiecte, dar şi să interacţioneze direct cu reprezentanţi ai mediul economic, posibili angajatori ai participanţilor.

„Continuăm experienţa plăcută a anilor trecuţi prin organizarea aceloraşi secţiuni, cu o menţiune specială pentru Internetul Obiectelor, care s-a dovedit foarte atractivă anul trecut la introducerea sa şi pe care o considerăm de tot mai mare actualitate. Competiţia reprezintă un prilej important pentru studenţii pasionaţi de multimedia, de tehnologiile interactive, web şi mobile, atât prin deschiderea faţă de angajatorii din domeniu, cât şi prin premiile atractive pe care le pune la dispoziţie”, declară directorul Centrului Multimedia, prof. dr. ing. Radu Vasiu.

Concursul este deschis şi liceenilor pasionaţi de dezvoltarea unor aplicaţii multimedia. La concurs se pot înscrie atât studenţi individuali, cât şi studenţi organizaţi într-o echipă, fără nicio limită cu privire la numărul de proiecte/aplicaţii înscrise în competiţie sau la numărul de secţiuni la care poate să participe un student.

Participanţii îşi vor susţine proiectele realizate în faţa juriului şi a celorlalţi participanţi, jurizarea şi premierea având loc în aceeaşi zi. Juriul va fi format din specialişti ai UPT şi reprezentanţi ai firmelor partenere.

Participanţii pot câştiga premii atractive, tablete, monitoare, smartphone-uri, oferite de firme partenere. AGERPRES