madeforeurope.jpgMinisterul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a derulat in perioada 9-12 aprilie 2009, la Oradea, faza nationala a Concursului National “Made for Europe”, concurs MECI deschis tuturor institutiilor de invatamant preuniversitar, care au fost implicate in proiecte finantate prin programe comunitare, in anul scolar anterior, 2007-2008 si care vizeaza valorizarea si promovarea experientelor pozitive in derularea proiectelor finantate prin programe comunitare, stimuland creativitatea, inovatia, spiritul de competitie, conf. OMECT nr. 26562 din 15.02.2008.

Obiectivele concursului:

1. valorizarea produselor rezultate in cadrul proiectelor finantate prin programe comunitare ((Programul Lifelong Learning al Comisiei Europene prin Comenius, eTwinning, Leonardo da Vinci, s.a.);

2. cresterea vizibilitatii produselor proiectelor finantate prin programe comunitare;

3. sporirea calitatii produselor proiectelor finantate prin programe comunitare prin stimularea competitiei;

4. crearea unui sistem alternativ de informare asupra produselor proiectelor finantate prin programe comunitare;

5. asigurarea de oportunitati de promovare a produselor rezultate din proiectele finantate prin programe comunitare;

6. cresterea potentialului de transferabilitate a produselor finale in alte contexte educationale;

7. promovarea imaginii institutiilor de invatamant preuniversitar participante la concurs.

Prezentarile de produs ale elevilor participanti la faza nationala au fost evaluate conform regulamentului concursului dupa urmatoarele criterii de evaluare:

1. Relevanta educationala a produsului proiectului pentru unitatea de invatamant

2. Transferabilitatea produsului

3. Caracterul practic (utilitatea produsului educational)

4. Caracterul valorizator al produsului final

Consideram ca aceste rezultate ne onoreaza, evidentiaza dimensiunea europeana a educatiei in judetul Cluj (31 de parteneriate Comenius, 47 de parteneriate eTwinning, 1 proiect de mobilitate Comenius, s.a.), exprima nivelul de profesionalism al cadrelor didactice clujene implicate in activitati de cooperare europeana, dar si nivelul de performanta atins de elevii implicati in parteneriatele scolare europene finantate prin programele comunitare pentru educatie si formare.