concurs.jpgConcursul de educaţie financiară „Olimpiada micilor bancheri”, aflat la prima ediţie, a fost lansat de BNR şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi are ca scop dezvoltarea şi menţinerea interesului copiilor asupra problemelor legate de cunoaşterea şi de aplicarea corectă a instrumentelor de plată, dezvoltarea cunoştinţelor financiare.

„Ca urmare a implementării, în anul şcolar 2013 – 2014, de către Banca Naţională a României, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a proiectului de introducere la nivelul învăţământului primar a disciplinei opţionale ‘Educaţie financiară’, a devenit necesară şi o primă evaluare a nivelului de cunoştinţe ale copiilor, aşa cum se procedează şi la celelalte discipline opţionale. În aceste condiţii, a fost lansată prima ediţie a concursului de educaţie financiară ‘Olimpiada micilor bancheri’, considerând că acesta reprezintă un instrument util pentru evaluarea acestei discipline noi”, precizează un comunicat de presă al BNR.

Concursul se va desfăşura în două judeţe, în care opţionalul se află deja în al doilea an al implementării – Prahova şi Dâmboviţa. Astfel, faza locală a concursului va avea loc în perioada 10 – 17 martie, săptămâna în care se sărbătoreşte în toată lumea Global Money Week, iar faza interjudeţeană va avea loc în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, respectiv în perioada 7 – 11 aprilie. AGERPRES