Concursul naţional „Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET”, care vizează educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului, a fost câştigat de Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea .

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale, premiul I a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială din Giroc, judeţul Timiş, Şcoala Gimnazială „Eugen Lovinescu” din Slatina, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 „I Ciurea” din Fălticeni şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Premiul II a fost acordat Grădiniţei cu program prelungit „Mihai Eminescu” din Târgu Jiu, Şcolii Gimnaziale „Ioan Opriş” din Turda, Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu” din Constanţa şi Şcolii Gimnaziale nr. 3 „Ion Pilat” din Piteşti, iar premiul III a fost obţinut de Grădiniţa cu program normal „Gulliver” din Constanţa, Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” din Oradea şi Liceul Tehnologic Agricol din Bistriţa.

Gala de premiere a câştigătorilor la Concursul naţional ”Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET” a avut loc vineri, fiind organizată de Asociaţia „Şcoli pentru un viitor verde”, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Administraţia Fondului pentru Mediu.

Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET este un program care vizează educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului. În cadrul acestuia, elevii sunt informaţi în legătură cu problemele de mediu generate de ambalajele şi deşeurile din ambalaje (mai ales deşeuri din plastic şi ambalaje tip PET) şi sunt educaţi în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, prin participarea directă la colectarea şi reciclarea recipientelor de tip PET.
Activităţile din acest concurs au avut ca scop colectarea selectivă a recipientelor PET şi compactarea lor cu ajutorul aparatului TEPET, oferit de către organizatori, în vederea introducerii în circuitul de reciclare. AGERPRES