Universitatea POLITEHNICA din București găzduieşte, în perioada 10-12 mai, CONCURSUL STUDENȚESC NAȚIONAL DE MATEMATICĂ „TRAIAN LALESCU”, sub egida Ministerului Educației Naționale.

Concursul are o îndelungată tradiție în învațământul românesc, fiind organizat pentru întâia oară în 1962. Din anul 2008, beneficiind și de sprijinul Fundației „Traian Lalescu”, concursul se desfășoară atât la nivel local cât și la nivel național, reunind anual studenți ai facultăților de matematică și informatică din întreaga țară, precum și din cadrul universităţilor de profil tehnic.

În ultimii ani, gazdele fazei naționale ale Concursului „Traian Lalescu” au fost: Universitatea „Politehnica” din București (2008 și 2009), Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași (2010), Universitatea Maritimă din Constanța (2011, 2012 și 2017), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia (2013), Universitatea de Vest din Timișoara (2014), Universitatea „Transilvania” din Brașov (2015) și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (2016).

La această ediţie participă 150 de studenţi şi cadre didactice din toate centrele universitare.

Dincolo de a fi o competiţie naţională care reuneşte cei mai buni studenţi cu aptitudini la disciplinele matematice, acest eveniment se doreşte a fi şi un eveniment social, educaţional, cultural, cu impact în formarea şi educarea tinerei generaţii, un bun prilej de a realiza schimburi de experienţă şi a stabili parteneriate în vederea unor viitoare colaborări.

Detaliile cu privire la acest eveniment se găsesc atît pe pe site-ul Universității – www.upb.ro cât și pe site-ul Facultăţii de Ştiinţe Aplicate: http://fsa.pub.ro/concursuri