O elevă din calsa a XI-a, din Vaslui, a câştigat Marele premiu al primei ediţii a Concursului naţional de dramaturgie ”Matei Vişniec” destinat elevilor, a declarat, luni, directorul Festivalului ”Zilele Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc.

Ea a precizat că Paula Ghintuială, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, este câştigătoarea concursului organizat săptămâna trecută, în cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul ”Zilele Matei Vişniec” ce se desfăşoară în perioada 30 mai – 6 iunie în mai multe locaţii.
Juriul concursului a fost format din criticii de teatru Oltiţa Cântec şi Octavian Jughirgiu din Iaşi, iar preşedinte a fost dramaturgul Matei Vişniec. În concurs au intrat 25 de piese scurte.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Zilele ”Matei Vişniec” se desfăşoară până la sfârşitul săptămânii, în mai multe locaţii, la Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Botoşani şi Bistriţa, fiind oferite publicului spectacole gratuite, lansări de carte, conferinţe, dezbateri, ateliere cu elevi şi profesori. AGERPRES