Admiterea la Facultatea de Litere a Universității din București se modifică în acest an, la concursul pe bază de dosar adăugându-se realizarea unui eseu motivațional. Potrivit unui comunicat remis de instituție, concursul pe bază de dosar este completat de realizarea unui eseu motivațional, de 500-600 de cuvinte, notat cu „admis” sau „respins”.

Excepție face programul Comunicare și Relații Publice, în cazul căruia, spre deosebire de anul trecut, candidații nu vor mai avea de susținut două probe scrise, ci una singură, care va consta într-un test de comunicare scrisă în limba română, cu durata de o oră. Testul are ca obiectiv principal verificarea capacității viitorilor studenți de a înțelege conținutul, motivația și structura unui text dat și de a-și exprima, în scris, opinia în legătură cu acesta, în concordanță cu cerințele de bază ale examenului de bacalaureat.

De asemenea, Facultatea de Litere a lansat începând de miercuri o serie de evenimente care au scopul de a promova oferta educațională pentru anul universitar 2015-2016, și anume, Caravana Literelor, Ziua Porților Deschise și deschiderea unor canale online dedicate admiterii. Ziua Porților Deschise, programată pe 6 aprilie, aduce în atenția candidaților variate programe de licență din domeniul științelor umaniste și al științelor sociale.

În ceea ce privește științele umaniste, Facultatea de Litere continuă programele de licență: Limba și literatura română – limbă și literatură străină și Studii europene, la care se adaugă Literatură universală și comparată – limbă și literatură străină. Pentru științele sociale, paleta specializărilor oferă deschidere către științe ale comunicării, științe ale informării și științe administrative, prin alte trei programe de licență: Comunicare și relații publice, Științe ale informării și documentării și Asistență managerială și secretariat.

În plus, va fi organizată de către studenți o Caravană a Literelor, care va prezenta oferta facultății în cât mai multe licee din București și din țară. Caravana începe în luna martie și se va întinde până în perioada admiterii. Reprezentanții liceelor interesate de prezența Caravanei Literelor trebuie să contacteze Facultatea de Litere pentru a programa o prezentare a instituției.

Promovarea se extinde și în mediul online prin activitatea grupului de Facebook „Admitere 2015”, care va facilita comunicarea dintre facultate și potențialii viitori candidați. AGERPRES