Noul rector al Universitatii „Aurel Vlaicu”, din Arad, este prof. univ. dr. Eugen Roventa, cadru didactic la Universitatea York, din Toronto, Canada, dar si la universitatea aradeana. Dupa doua mandate consecutive de rector, prof. univ. dr. Lizica Mihut a decis sa isi depuna candidatura pentru functia de presedinte al Consiliului Academic Managerial, in care a si fost aleasa cu unanimitate de voturi.
Totodata, au fost alesi, in aceeasi zi, si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Academic Managerial – conf. univ. dr. Petre Popa si prof. univ. dr. Nicolae Dinca. Prorectori au devenit prof. univ. dr. Ioan Radu, conf. univ. dr. Florentina Munteanu si conf. univ. dr. Alina Zamfir.

„Ma bucura foarte mult votul de incredere al colegilor mei, un vot pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. Doresc sa mentionez ca in toate structurile de conducere ale universitatii au fost alesi oameni care nu fac alta politica decat cea a invatamantului, loiali intru totul universitatii. In viitorul apropiat voi propune Senatului universitatii adoptarea unor strategii academice de cercetare stiintifica si de finantare prin programe si proiecte, care sa conduca spre performanta pe care ne-o dorim toti” – a declarat noul presedinte al Universitatii „Aurel Vlaicu”, prof. univ. dr. Lizica Mihut.