Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Harghita a fost inlocuita, fosta echipa manageriala primind de la Ministerul Educatiei ordin de incetare a contractelor.

Noul inspector scolar general al ISJ Harghita este Ada-Elena Ianosi, care a indeplinit pana acum functia de director al Scolii generale „Miron Cristea” din Toplita.

Ianosi a postat, luni, pe site-ul inspectoratului un mesaj catre colegii sai: „Ma bazez pe constiinciozitatea si spiritul dumneavoastra responsabil in a urmari interesul scolii, in a desfasura punctual, atent, corect si unitar activitatile in curs, activitati ce tin de bunul mers al scolii”.

Fosta echipa de conducere a Inspectoratului Scolar Harghita, formata din inspectorul scolar general Bondor Istvan si inspectorii scolari generali adjuncti Constantin Costea si Bartolf Hedvig, a primit ordin de incetare a contractelor manageriale. „Nu ne-a intrebat nimeni nimic. Am primit ordin de incetare a contractului managerial. Va pot spune ca voi ramane sa lucrez in cadrul Inspectoratului”, a spus Constantin Costea.

Numele vehiculate pentru functiile de inspectori scolari generali adjuncti sunt Kalman Zsofia, care a condus Inspectoratul in perioada 2000-2004 si care se pare ca a primit deja numirea de la minister, si Elena Mandru, care a ocupat pana acum si functia de purtator de cuvant al institutiei.