Conducerea Inspectoratului Şcolar Neamţ a schimbat 13 directori de unităţi de învăţământ

stan_viorel.jpgConsiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ a decis schimbarea din funcţie a 13 directori de unităţi de învăţământ din judeţ, a declarat inspectorul general Viorel Stan. Potrivit acestuia, noii directori au fost numiţi cu delegaţie începând cu data de 1 septembrie pe o perioadă de cel mult un an, urmând să se desfăşoare concursul pentru ocuparea funcţiilor.

Cea mai importantă schimbare s-a produs la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Piatra Neamţ, unde fostul director, liberalul Mihai Obreja, a acuzat conducerea IŞJ Neamţ de “epurare în cel mai curat stil psd-ist”. Noul director general al unităţii este Luminiţa Georgeta Vîrlan, fost inspector şcolar general şi membru al PDL. Schimbări ale directorilor s-au produs şi la alte patru licee din Piatra Neamţ şi Roman, precum şi opt şcoli generale atât din mediul urban, cât şi mediul rural.

Pe de altă parte, atât inspectorul şcolar general, cât şi cei trei inspectori şcolari adjuncţi aşteaptă până cel târziu la sfârşitul acestei luni numirile cu delegaţie în aceste funcţii, dat fiind faptul că actualele mandate expiră pe 31 august. AGERPRES