Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, le-a transmis directorilor de şcoli, într-o şedinţă organizată cu aceştia, că este interzisă achiziţionarea de auxiliare cu bani de la părinţi. Tabără le-a spus directorilor să informeze catedrele didactice cu privire la acest aspect şi le-a îndemnat să folosească materiale suport existente în biblioteci sau donate de-a lungul timpului de diverse ONG-uri.

Am văzut şi în spaţiul public un foarte mare scandal, pe bună dreptate, pentru că de la o idee generoasă, de a diversifica munca în clasă (…), s-a ajuns la nici nu a început şcoala şi deja şedinţe cu părinţii şi cu banii pe catedră pentru cumpărat auxiliare. Nici într-un caz! Activitatea se organizează, până la cercul pedagogic nu se cumpără nimic, folosim manualele existente, ne organizăm munca, scotocim în biblioteci să vedem ce avem (…). Chiar trebuie să încheiem odată cu acest capitol şi eterna problemă, banii pe care îi dau părinţii, de multe ori nejustificat„, a spus Camelia Tabără.

În acelaşi timp, inspectorul şcolar general le-a reamintit directorilor că sunt interzise temele pe perioada vacanţei şi le-a cerut să ia măsuri faţă de profesorii care nu au ţinut cont de acest aspect, atunci când îi vor evalua. AGERPRES