microbuze_scolare_.jpgInspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Mihaela Huncă, a anunţat, joi, că instituţia pe care o conduce nu va deconta abonamentele elevilor navetişti, acolo unde există suspiciuni că valoarea acestora depăşeşte “limita normalului”.

Declaraţia a fost făcută după ce Ministerul Educaţiei a făcut publice preţurile abonamentelor elevilor, iar judeţul Botoşani figurează în topul celor mai scumpe servicii de transport. “Este foarte clar: aceste sume nu se vor deconta. Aceste preţuri, şi am spus-o încă de la începutul anului şcolar, nu se decontează în cazul transportatorilor care depăşesc limita normalului”, a afirmat Mihaela Huncă.

Spre exemplu, o societate comercială transportă un elev de la Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu din Flămânzi pentru o sumă de 336 lei/lună, în condiţiile în care la Sibiu, pe aceeaşi distanţă, o firmă percepe 25 lei/abonament, iar la Buzău, Sălaj şi Iaşi 30 lei/abonament. Oficialii IŞJ susţin că toate contractile dintre şcoli şi transportatori vor fi verificate. AGERPRES