uvvg_studenti_straini.jpgConducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” – prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității și prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității – au avut, zilele trecute, o întâlnire cu studenții străini din cadrul Facultăților de Medicină a UVVG din țări, precum Italia, Franța, Ungaria etc, cu scopul integrării lor în mediul academic al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” și d-na prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității, le-au urat bun venit la Arad studenţilor străini și i-au asigurat de cele mai bune condiții de studiu și de pregătire universitară în centrele și laboratoarele de cercetare ale UVVG.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Studenții stăini venit într-o Universitate pe care a visat-o încă din 1905, patronul nostru spiritual, Vasile Goldiș. Avem 27 de ani în care am pregătit peste 100.000 de studenți. Vom face totul pentru studenții din Franța, Italia și , care studiează medicina, să beneficeze de toate condițiile de studiu pentru a deveni personalități atunci când vor pleca în țările voastre. Absolvenții noștri au dat dovadă de o pregătire foarte bună în țările în care lucrează și sunt foarte bine apreciați. Căutăm să cunoască această frumoasă zonă din partea de Vest a țării, Aradul fiind prima capitală a României unite în 1918. Ne bucurăm de prezenţa studenților străini la Universitatea noastră, dorim să îi integrăm cât mai repede în rândul studenților pentru a lega o prietenie adevărată cu studenții români, care sunt foarte comunicativi”.