ardelean_aurel1.jpgPreşedintele Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a declarat, joi, că descinderile procurorilor la mai multe sedii ale UVVG au avut loc ”din câte se pare” în urma unei sesizări cu privire la modul de desfăşurare a unor activităţi didactice dar a respins acuzaţia că instituţia de învăţământ ar fi eliberat diplome de licenţă false.

„Din câte se pare, descinderile au avut loc în urma unei sesizări cu privire la modul de desfăşurare a unor activităţi didactice, însă până în prezent nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul cercetării. În ceea ce priveşte afirmaţiile făcute în presă, potrivit cărora s-ar fi eliberat diplome false, doresc să menţionez faptul că, în opinia noastră, aceste nu au niciun temei legal, UVVG Arad fiind o universitate acreditată, diplomele fiind cele tip, eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale”, a declarat Ardelean.

Potrivit acestuia, conducerea universităţii şi întregul colectiv de cadre didactice îşi manifestă deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cercetare, pentru a lămuri pe deplin aspectele verificate.

Referindu-se la învinuirile la adresa anumitor persoane, prezentate de presă, preşedintele UVVG Arad apreciază că acestea încalcă prezumţia de nevinovăţie care operează într-un stat de drept, potrivit căreia persoanele pentru care nu există o sentinţă judecătorească nu pot fi acuzate public.

„Doresc să mai precizez faptul că activităţile de verificare desfăşurate de către reprezentanţii Ministerului Public în sediul UVVG nu au afectat în niciun fel buna desfăşurare a procesului didactic, astfel încât sesiunea de examene şi celelalte activităţi academice şi-au urmat şi îşi urmează cursul normal”, a adăugat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), au ridicat documente şi calculatoare din mai multe sedii ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, atât din municipiul Arad, cât şi din alte opt judeţe.

Potrivit anchetatorilor, cercetările sunt derulate într-un dosar privind eliberarea unor diplome false de către Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul universităţii arădene. Sunt vizaţi mai mulţi suspecţi asupra cărora planează suspiciuni privind implicarea în cauză, printre care şi câteva cadre didactice. AGERPRES