Pe 11 iulie, la Universitatea Ovidius din Constanța a avut loc  ceremonia de deschidere a lucrărilor celei de aXVIII-a ediții a Conferinței Balcanice de Fizică Aplicată, organizată în colaborare cu Uniunea Balcanică de Fizică, Societatea Română de Fizică, Academia Română și Academia Oamenilor de Știință, în perioada  11 – 13 iulie 2018.

Conferința reunește cadre didactice, cercetători și studențipentru a prezenta și discuta cele mai recente rezultate de cercetare din toate domeniile fizici aplicate.Participarea tinerilor oameni de știință și a studențilora fost mereu încurajată, pentru a oferi noii generații oportunitatea de a se face remarcată și șansa de a învăța din experiența cercetătorilor cu mare experiență, recunoscuți la nivel internațional.

Cei peste 250 de participanți din 16 țări (Europa, America de Nord, Africa)  cărora le-au fost acceptate lucrările au ales teme de fizica materialelor, fizica laserilor și a plasmei, fizica nucleară, biofizică, și aplicațiilor acestora în industrie.  De mare interes se anunță, printre altele, prezentarea profesorului Kazuo Tanaka despre perspectivele laserilor de mare putere de la Măgurele (proiectul ELI-NP).  În plus, se respectă și tradiția unei secțiuni ce aprofundează metode moderne de predare a fizicii.

Pentru informații suplimentare despre conferință vă invitam să vizitați www.ibwap.ro.