Conferinţă cu tema “1918-2018. Un secol și semnificațiile lui”, la Universitatea „Ovidius” din Constanța

Pe 5 decembrie, în Sala Senatului Universității „Ovidius” din Constanța a avut loc conferința susținută de profesorul Ioan Stanomir, cu tema “1918-2018. Un secol și semnificațiile lui. O recitire”. Dezbaterea, adresată studenților, profesorilor și tuturor celor interesați de evoluția României în ultima sută de ani, a fost precedată de lansarea volumului „La Centenar. Recitind secolul României Mari”, publicat la Editura Humanitas. Pe marginea acestuia au vorbit prof. univ. dr. Angelo Mitchievici (Facultatea de Litere, președinte al Uniunii Scriitorilor – Filiala Dobrogea) și conf. univ. dr. Daniel Citirigă (Facultatea de Istorie și Științe Politice).

Ioan Stanomir este profesor în cadrul Facultății de Științe Politice, Universitatea București. A publicat o serie de volume în domenii precum istoria ideilor politice, constituționalism comparat, istoria comunismului.

Ioan Stanomir afost Președinte al Comisiei Prezidențiale de analiză a regimului politic și constituțional din România în perioada 2008-2009, iar între 2010 și 2012 președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Nu în ultimul rând, profesorul Ioan Stanomir este una dintre cele mai cunoscute voci ale intelectualilor publici, fiind o prezență constantă în mass-media românești.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” din Constanța, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor, Filiala Dobrogea.