univ_buc_intreaga.jpgIn perioada 29 – 31 mai, la sediul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti, se desfasoara Conferinta europeana cu tema „Asigurarea calitatii in formarea profesionala continua a profesorilor – prioritati si perspective”, a declarat purtatorul de cuvant al Universitatii din Bucuresti, Aurel Ghimpu.

Ampla manifestare de talie europeana se desfasoara sub egida European Network for Teacher Education Policies si este organizata in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Centrul National de Formare a Personalului din Invatamantul Preuniversitar.

La lucrari participa reprezentanti din 17 tari europene, precum si ai Comisiilor Europene pentru domeniul formarii cadrelor didactice.

„Reuniunea reprezinta un moment de exceptie in recunoasterea ofertelor educationale de calitate in domeniul formarii personalului didactic si, in acelasi timp, o apreciere a Universitatii noastre, ca promotoare a proiectelor europene de succes in domeniul educatiei si formarii profesorilor. Conferinta va reprezenta un moment de referinta pentru definirea politicilor europene in domeniul formarii continue a personalului didactic. Avem in vedere abordarile europene ale formarii continue, cadrul european al calificarilor si dezvoltarea profesionala continua”, a spus Ghimpu.

Un aspect distinct il vor constitui problemele referitoare la continuitatea si schimbarile ce apar in cadrul proceselor de dezvoltare profesionala – dezvoltarea unor instrumente specifice de analiza de nevoi in domeniul formarii, normativitate si creativitate in procesele de dezvoltare profesionala. Tot in cadrul lucrarilor Conferintei, participantii vor dezbate si analiza impactului proceselor de formare continua asupra calitatii institutiilor scolare.

Reuniunea are ca obiective: diseminarea rezultatelor de succes si analiza factorilor care pot interveni in buna desfasurare a programelor de formare continua, analiza rolului pe care-l ocupa formarea continua in sistemul de asigurare a calitatii in invatamant; cunoasterea cadrului legislativ si a contextelor de aplicare a metodologiei de formare continua din mai multe tari, crearea de parteneriate in vederea initierii si desfasurarii optime de noi programe si activitati de formare continua. Cu prilejul reuniunii, in holul noii Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei va avea loc vernisajul expozitiei „Armonii cromatice” ai carei autori sunt elevi ai Scolii nr.1 Chitila si ai Clubului Copiilor Buftea din judejul Ilfov.