bacau_univ_alecsandri.jpgFacultatea de Inginerie a Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat în perioada 22- 24 mai a IX-a ediție a Conferinței Internaționale de Energetică Industrială – CIEI 2014, un eveniment internațional de tradiție. Conferința are ca partener principal în organizarea manifestării Consiliul Județean Bacău şi beneficiază de susținerea Agenției Universitare a Francofoniei, E.ON Servicii Tehnice, HIDROELECTRICA S.A. Sucursala Hidrocentrale Bistrița, Electro Standard SRL, Electrotehno SRL, Electro Service SRL și DTV Proiect SRL.

Conferința CIEI 2014 a avut deschiderea oficială joi, 22 mai, în Aula Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău fiind dedicată specialiștilor din unitățile de învățământ superior, cercetare, proiectare, exploatare și întreținere, producătorilor de echipamente și furnizorilor de servicii din domeniul producerii, transportului, distribuției și consumului de energie electrică și termică. Lucrările acestei manifestări ştiinţifice au prilejuit abordarea și dezbaterea unor teme privind eficiența energetică pornind de la producătorii de căldură și de energie electrică până la consumatori, utilizarea surselor regenerabile de energie, conducerea proceselor energetice și, nu în ultimul rând, protecția mediului în energetică.

La acest eveniment s-au înscris cu prezentări un număr mare de cadre didactice universitare şi cercetători, atât din România, cât şi din străinătate din țări precum: Statele Unite ale Americii, Franţa, Canada, Tunisia, Liban, Ucraina și Republica Moldova. De asemenea au fost organizate și mese rotunde pe teme de interes, facilitându-se schimbul de opinii, idei, soluții si realizări de ultimă oră din acest domeniu atât de important, al energeticii, precum și din domenii conexe.