Facultatea de Jurnalism si Stiintele Informarii a Universitatii Bucuresti va organiza, in perioada 19 – 20 februarie 2009, conferinta internationala cu tema „Programarea si consumul media in lumea rurala”, informeaza un comunicat de presa postat pe site-ul universitatii.

Conferinta va dezbate modul in care transformarile socio-economice din Romania, dupa caderea comunismului si aderarea tarii la Uniunea Europeana, au schimbat mediul rural, influentand continutul si consumul de media.

„Evenimentul, parte a proiectului de cercetare ‘Modele ale consumului mass-media in mediul rural romanesc’ , intentioneaza sa repuna pe agenda dialogului academic aceasta zona a continutului si a consumului de produse media in lumea rurala, prin discutarea unor exemple nationale si regionale si prin identificarea tendintelor in contextul european”, se arata in comunicat.

Comunicarile si dezbaterile vor fi organizate pe urmatoarele ateliere tematice: Oferta mass-media pentru zona rurala; Consumul mass-media in zona rurala; Sfera publica: forme de includere si forme de excludere a lumii rurale; Identitati locale, regionale, nationale; Identitati europene. Data limita pentru trimiterea textului comunicarilor este 10 februarie 2009.