In intervalul 19-20 noiembrie 2009, la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, s-a desfasurat Conferinta Internationala Educatie si Creativitate pentru o Societate bazata pe Cunoastere, editia a III-a.
Manifestarea a reunit o participare prestigioasa, formata din academicieni, personalitati ale educatiei, stiintei si culturii, responsabili din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, rectori ai unor universitati emblematice din spatiul invatamantului superior romanesc, cadre didactice de inalta reputatie universitara, din Romania si din strainatate.

Conferinta s-a desfasurat in doua sesiuni plenare si in sase sectiuni (Drept, Psihologie, Stiinte Economice, Medicina si Medicina Dentara, Informatica, Creativitate aplicata), care au reunit comunicari semnate de cadre didactice universitare, cercetatori stiintifici de la universitati din tara si din strainatate, studenti. Cele doua zile ale Conferintei au constituit cadrul academic al prezentarii unor lucrari stiintifice de valoare in domenii fundamentale ale cunoasterii si al schimbului de idei intre membrii comunitatii universitare din Romania si din strainatate.


Sub egida Educatiei, Creativitatii si Cunoasterii, Conferinta Universitatii Titu Maiorescu a devenit un eveniment de marca al invatamantului superior si cercetarii stiintifice din Romania, prin calitatea contributiilor academice si prin deschiderea europeana si internationala. Conferinta Internationala Educatie si Creativitate pentru o Societate bazata pe Cunoastere este o manifestare stiintifica de prestigiu care defineste la cel mai inalt nivel o institutie de invatamant superior situata prin programele si realitatea ei academica sub semnul calitatii si performantei in educatie si cercetare: Universitatea Titu Maiorescu.


Privitor la Conferinta din acest an, rectorul Universitatii Titu Maiorescu, prof. univ. dr. Iosif R. Urs, a declarat: „Cea de-a treia editie a Conferintei Internationale Educatie si Creativitate pentru o Societate bazata pe Cunoastere a fost un succes. Un succes, prin participare – au prezentat comunicari nume importante ale mediului academic european si international si ale cercetarii stiintifice –, prin creativitate, originalitatea si valoarea lucrarilor. Conferinta noastra a devenit un eveniment de referinta in invatamantul superior romanesc si o carte de vizita a unei universitati – Universitatea Titu Maiorescu – care face educatie adevarata, la cel mai inalt nivel academic, si cercetare stiintifica la standarde europene.”