univ_maiorescu_.jpgUniversitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti organizeaza, in perioada 20-21 noiembrie 2008, sub inaltul patronaj stiintific al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, conferinta internationala „Educatie si creativitate pentru o societate bazata pe cunoastere”.

La cea de-a doua editie a conferintei iau parte personalitati din tara si din strainatate, academicieni, oameni de stiinta si de cultura, specialisti in politici educationale, cadre didactice universitare, studenti.

Sunt invitati sa participe profesori universitari de prestigiu din Franta, Germania, Italia, SUA, Elvetia, Spania, Israel, reprezentanti ai unor institutii de invatamant superior cu care Universitatea Titu Maiorescu dezvolta relatii de colaborare. Programul conferintei este structurat pe comunicari in plen si comunicari pe sectiuni, in domeniile: drept, psihologie, stiinte economice, stiinta si tehnologia informatiei, medicina si farmacie, medicina dentara, creativitate aplicata. In plen, vor fi abordate teme referitoare la reforma invatamantului superior la nivel european si in spatiul educational romanesc, in contextul celor mai recente evolutii sub auspiciile Procesului Bologna, cu idei si noutati de ultima ora.

Comunicarile pe sectiuni vor viza subiecte de specialitate, dezvoltate in mediul cercetarii stiintifice, al creativitatii si al inovatiei academice, in ideea de a oferi noi contributii la domeniul cunoasterii. Manifestarea va constitui si un prilej de dezbateri pe temele si ideile prezentate de participanti. Cele mai valoroase comunicari vor fi publicate in limba engleza, in volumul conferintei, intitulat „Educatie si creativitate pentru o societate bazata pe cunoastere”. Conferinta beneficiaza si de finantarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, printr-un grant aprobat in acest scop.