univ_dunarea_galati.jpgFacultatea de Drept din cadrul Universitatii ,,Dunarea de Jos” din Galati organizeaza, in perioada 24-25 aprilie 2009, Conferinta internationala ,,Educatie, cercetare si progres in mileniul III”. La eveniment participa personalitati in domeniu din institutii de invatamant superior din Romania (Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea ,,Constantin Brancusi” din Tg Jiu, Universitatea ,,Dimitrie Cantemir” din Bucuresti, Universitatea ,,Petru Maior” din Tg. Mures, Universitatea ,,Ovidius” din Constanta, etc.), Republica Moldova (Universitatea de Stat din Chisinau, Universitatea din Cahul).

Facultatea de Drept din cadrul UDJG este membra a Retelei Institutelor si Scolilor de Administratie Publica din Europa Centrala si de Est, iar conferinta internationala ,,Educatie, cercetare si progres in mileniul III” va fi vizibila in toate institutiile membre. Publicatia cu toate cele 63 de lucrari ce vor fi sustinute in cadrul conferintei (47 la sectiunea Drept si 16 lucrari la sectiunea Administratie Publica) va fi vizibila on-line pentru toate scolile din retea.

De asemenea, componenta Comitetului Stiintific al conferintei este una de prestigiu: prof.dr. George Antoniu, director stiintific al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane, prof.dr. Dana Tofan, profesor universitar la Catedra de Drept public a Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti si cercetator stiintific principal grad I la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, prof.dr. Emilian Stancu, presedintele Asociatiei Criminalistilor din Romania, seful Catedrei de Drept penal a Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti, rector al Academiei de Politie ,,Al. I. Cuza” (1997-2000), prof.dr. Brandusa Stefanescu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prof.dr. Dan Drosu Saguna, presedinte al Curtii de Conturi a Romaniei (2002-2008), prof.dr. Sergiu Cobaneanu (Universitatea de Stat din Republica Moldova), prof.dr. Nicolae Dura, prof.dr. Alexandru Ticlea, prof.dr. Andrei Smochina (Universitatea Libera Internationala din Moldova), prof.dr. Petre Buneci, prof.dr. Dan Lupascu, prof.dr. Nicoleta Diaconu, prof.dr. Gheorghe Nistoreanu, prof. dr. Raducan Oprea, prof.dr. Romeo Victor Ionescu. Presedinte de onoare este prof.dr.ing. Viorel Minzu, rectorul Universitatii,,Dunarea de Jos” din Galati.

Deschiderea oficiala a Conferintei internationale ,,Educatie, cercetare si progres in mileniul III” va avea loc vineri, 24 aprilie a.c., incepand cu ora 10.00, la Casa de Cultura a Studentilor din Galati. Sesiunile de lucru vor fi gazduite in salile M119 si M120 din sediul Facultatii de Drept (str. Domneasca nr 111).

Persoana de contact: lect.dr. Florin Tudor – tel. 0722725595